Bubble kondigt haar allereerste ontwikkelaarscertificeringsprogramma aan.

Also available in :

by

Victor Nihoul

-

Jun 29, 2023

-

🇳🇱 Dutch

Bubble heeft een opwindende aankondiging gedaan die het landschap voor ontwikkelaars aanzienlijk zal veranderen. Het bedrijf heeft haar allereerste officiële Bubble Developer Certificeringsprogramma gelanceerd, iets waar de ontwikkelaarsgemeenschap al geruime tijd sterk om heeft gevraagd.

Een Door de Gemeenschap Gedreven Initiatief

In het afgelopen decennium heeft Bubble zijn gemeenschap van professionele ontwikkelaars exponentieel zien groeien. Van freelancers tot bureaus en bootcamp-cursusinstructeurs, het talent en de toewijding binnen de Bubble-gemeenschap hebben een cruciale rol gespeeld in de vormgeving van het platform. Naarmate de gemeenschap is uitgebreid, is ook de vraag naar bekwame Bubble-ontwikkelaars toegenomen. De Bubble Developer Certificering is een reactie op deze vraag en biedt een universele standaard voor kwalificatie. Deze initiatief komt niet alleen ten goede aan bedrijven die op zoek zijn naar gekwalificeerde ontwikkelaars, maar stelt ook ontwikkelaars en onderwijsprofessionals in staat om hun expertise objectief te tonen, waardoor ze zich kunnen onderscheiden in een steeds competitievere markt.

Wie die Zertifizierung funktioniert

Die Prüfung testet fortgeschrittene Kenntnisse in einer breiten Palette von Themen im Zusammenhang mit der Bubble-Plattform, von responsivem Design bis hin zur Datenbanksicherheit und Leistung. Um zu bestehen, müssen Entwickler innerhalb von dreieinhalb Stunden 90 Fragen beantworten und mindestens 75 % der Antworten korrekt haben. Das Prüfungsformat umfasst Multiple-Choice-Fragen, wahr oder falsch, Multiple-Choice-Antworten und Lücken ausfüllen. Nach bestandener Prüfung erhalten Entwickler ein offizielles Zertifikat per E-Mail, das genau ein Jahr lang gültig ist. Die Entscheidung, die Gültigkeit der Zertifizierung zu begrenzen, wird damit begründet, dass Bubble das Examen stets aktuell halten möchte, um mit der regelmäßigen Einführung neuer Funktionen und Verbesserungen auf der Plattform Schritt zu halten.

An overview of how the certification works in practice.

Onze Kijk op de Certificering

De aankondiging van de Bubble Developer Certificering is met immense positiviteit ontvangen door ons team. Het is een significante stap die ongetwijfeld het vertrouwen in het aannemen van ontwikkelaars zal vergroten en een duidelijke, objectieve manier zal bieden om de expertise van een ontwikkelaar in Bubble te beoordelen. Desondanks zijn wij ook van mening dat er gebieden zijn die verbeterd kunnen worden. Zo vinden wij het systeem van geslaagd of gezakt nogal simplistisch. We zouden graag een beoordelingssysteem zien dat ontwikkelaars onderscheidt op basis van vaardigheidsgebieden zoals design, backend, logica, database, API, etc. Dit zou een completer beeld geven van de expertise en mogelijkheden van een ontwikkelaar. Bovendien is het teleurstellend dat er geen praktische oefeningen in het examen zijn opgenomen. Praktische opdrachten zouden een testomgeving in de echte wereld hebben geboden en de praktische kennis en toepassing van het platform door de ontwikkelaar verder hebben gevalideerd. We maken ons ook zorgen dat de antwoorden van het examen uiteindelijk online kunnen uitlekken, wat de integriteit en waarde van de certificering zou kunnen aantasten. Tot slot begrijpen we de reden achter de verloopdatum van het certificaat na een jaar, maar we geloven dat het nuttiger zou zijn om simpelweg het certificaat te dateren. Dit zou nog steeds aangeven hoe relevant het certificaat is ten opzichte van platformupdates, terwijl de erkenning van de prestatie van de ontwikkelaar behouden blijft.

Vooruitblik

Ondanks de gebieden die volgens ons verbeterd kunnen worden, beschouwen we de Bubble Developer Certificering nog steeds als een belangrijke stap voorwaarts in de wereld van no-code app-ontwikkeling. Het biedt tal van voordelen, waaronder het vermogen om gecertificeerde ontwikkelaars te onderscheiden en vertrouwen te bieden aan potentiële klanten of werkgevers. We kijken reikhalzend uit naar hoe de certificering zich in de loop der tijd zal ontwikkelen en welke impact het zal hebben op de Bubble-community. Om op de hoogte te blijven van updates of zich voor te bereiden op de certificering, kunnen ontwikkelaars bronnen verkennen zoals Bubble Academy, Bubble Handleiding,en deelnemen aan de levendige Bubble Forum gemeenschap. De certificering is nog in bèta, maar staat op het punt om later deze zomer over te gaan naar vroegtijdige toegang en algemene release.

Word Gecertificeerd

Fühlen Sie sich frei, die offizielle Website zu besuchen Bubble's Certificering om te beginnen.

User